Hottub in gebruik

Voor het verwarmen van het bad is van belang dat het waterniveau altijd tot zo'n  10 cm onder de rand van de hottub gevuld is.
Leg onderin de kachel fijne blokken droog openhaardhout en fijne houtsnippers, vervolgens steekt u deze aan met behulp van aanmaakblokjes. Gebruik tijdens het stoken blokken droog haardhout van circa 30 cm lang die fijn gekloofd zijn. Door gebruik van het deksel over de hottub wordt het verwarmen van het water versneld, de warmte blijft dan beter in de hottub.

Probeer op een temperatuur uit te komen van zo'n 37-38 graden, lichaamstemperatuur. Wordt het te warm is dit niet prettig en bent u zo uit het bad! Een thermometer kan hierbij een handig hulpmiddel zijn!.

Zodra het bad op temperatuur is kunt u gaan genieten van het warme water en uw gedachten helemaal tot rust laten komen!

Wateronderhoud:
In een hottub is de kwaliteit van het water van essentieel belang. Een goede waterkwaliteit is in vele opzichten een voordeel. Er zijn verschillende factoren die de kwaliteit van het water beïnvloeden. Het is dus belangrijk dit goed te monitoren.Wij adviseren het water in een hottub regelmatig te verversen (na circa 2x gebruik of 1 á 2 weken). Uw hottub opnieuw vullen met schoon water kost met de huidige waterprijzen circa € 1,- tot € 2,-. U kunt de houdbaarheid van het water verlengen door een een filterinstallatie toe te passen. U dient het water 1 keer per 2 tot 3 maanden te verversen bij gebruik van de filterinstallatie. De Ph-waarde is erg belangrijk voor de effectiviteit van de gebruikte desinfectie middelen, voor uw comfort en ter voorkoming van schade aan het filtersysteem. U dient de waterkwaliteit te testen met een testset/strip (aanbevolen minimaal 1x per week).Voor het verlengen van de water kwaliteit adviseren wij Aqua perfect. 

Gebruik GEEN chloor in combinatie met een aluminium kachel !


Hieronder zit u hoe de werking van een externe hottub kachel is:

werking externe hottub kachel

hottub-in-gebruik