Sauna kachels

Voor de verwarming van onze buitensauna maken we gebruik van het  Finse topmerk Harvia 

      

  U heeft de keuze uit zowel diverse elektrische als houtgestookte saunakachels. Zo kunt u uw buitensauna geheel afstemmen naar eigen wens.


Houtgestookte saunakachel

 De Harvia M3 saunkachel is een betrouwbare en krachtige houtkachel. . U gebruikt één of twee aansteekblokjes en enkele stukjes hout om de kachel aan te steken. Daarna voegt u geleidelijk meer hout toe. Binnen 30 `a 40 minuten is uw sauna op temperatuur en kunt u genieten van de eerste saunaronde. Tijdens het verblijf in de sauna kunt u het hout blijvn aanvullen om de temperatuur constant te houden. De kachel is voorzien van een aslade voor eenvoudig reiniging, waarmee u tevens de luchttoevoer regelt. Diverse ventilatiegaten zorgen voor voldoende zuurstofaanvoer. Het knisperende hout, het vlammenspel en de houtgeur zorgen voor het optimale saunagevoel. Wij leveren bij de hout gestookte modellen altijd de luxe schoorsteen set

harvia sauna kachels

 De SL uitvoeringen van Harvia bieden de mogelijkheid om de kachel vanaf de buitenzijde van uw saunabarrel  of vanuit de kleedkamer van uw kota te vullen.

 

Elektrische saunakachel

Voor de Elektrische sauna kachel hebben wij de keuze gemaakt om standaard de Vega 8Kw in de Barrel sauna of sauna kota te plaatsen
Houdt er rekening mee dat u hiervoor 380V stroom nodig heeft. Om genoeg warmte capaciteit te hebben is deze 8Kw kachel voldoende.
U kunt natuurlijk altijd in overleg voor een ander model kachel kiezen De 9Kw is net wat zwaarder of de krachtpatser Harvia club met 13,5 Kw capaciteit.

 

Harvia vega 8Kw sauna kachel

sauna-kachels