Tikkurila verf

Voor het onderhoud van onze produkten adviseren kort na levereing een behandelijng met Tikkurila produkten.


Via de importeur van Tikkurila producten uit Finland kunnen wij al hun produkten leveren in Nederland en België. Tikkurila is al sinds 1862 een belangrijke speler op de verfmarkt. Tikkurila Oy is de grootste verfproducent van Finland en behoort daarmee tot een van de grootste producenten van de wereld. De  importeur van Tikkurila verf weet  als geen ander dat deze producten bij uitstek geschikt zijn voor behandeling van houten huizen en allerlei soorten houtwerk.

Een belangrijke reden voor Lignum om juist met de verf van Tikkurila te werken, is de nadruk die zij leggen op duurzaamheid. Zo zijn de verfproducten van Tikkurila gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk. Daar waar milieu en duurzaamheid bij ons steeds belangrijker wordende begrippen zijn, is dit in Finland (en Scandinavie in het algemeen) al gemeengoed. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van milieuvriendelijke oplossingen om het hout van uw huis te verzorgen en te beschermen.

 

Voorbehandelen

Bescherm uw hout met de juiste primer

In de buitenlucht vormt zon en vocht vaak de grootste bedreiging voor hout. Om schimmels, verkleuring en houtrot zoveel mogelijk te voorkomen dient het hout zo vroeg mogelijk behandeld te worden met een primer.Valtti Base op lijnoliebasis trekt diep in het hout en vertraagd vochtabsorptie. Valtti Base is bedoeld voor gebruik buitenshuis.

 

Verfen of Beitsen

Houtwerk dat buiten staat heeft veel te verduren en dient daarom behandeld te worden met de juiste houtverf of houtbeits. Buitenverf heeft een beschermende functie voor hout dat dag in dag uit wordt blootgesteld aan weersomstandigheden. Daarnaast kunt u met buitenverf uw huis, schuur, terras of balkon in een mum van tijd in een nieuw en sprankelend jasje steken.

Naast houtverf is houtbeits een geschikte coating voor hout. Met beits houdt hout zijn authentieke uitstraling, waarbij de houtstructuur en de bijbehorende kleurschakeringen versterkt worden. Transparante beits voor hout is bij uitstek geschikt wanneer u uw hout goed wilt beschermen zonder dat het zijn natuurlijke uitstraling verliest. Het beste van twee werelden voor de ware houtliefhebber.

Houtverf voor buiten van topkwaliteit

Alle buitenverf in onze webshop is van Tikkurila en voldoet met zijn hoogwaardige kwaliteit aan de eisen die een goede buitenverf kenmerkt. Onze houtverfproducten zijn dan ook uitermate geschikt voor het onderhouden van uw houten kota, barrels, hottubs en andere objecten in en rondom uw tuin zoals terrassen, kozijnen en tuinmeubelen.

Zo vindt u bij Lignum Tikkurila´s paradepaardje Valtti Opaque, een dekkende watergedragen houtverf welke de houtnerf zichtbaar laat. Ook heeft u de keuze uit verschillende transparante houtbeitsen zoals Valtti Color, Valtti Akvacolor 

 

Sauna

Het hout in een sauna heeft veel te verduren. Denk maar aan de wisselende temperaturen van koud naar heet en de vochtafzetting door stoom. Het is dan ook belangrijk dat u zorgt voor goed onderhoud van de houten elementen in uw sauna. Wanneer het hout in optimale conditie blijft met speciale verfproducten voor uw sauna, heeft u langer plezier van uw sauna en voorkomt u dat schimmel zijn slag kan slaan, wel zo hygiënisch...

Bescherm het houtwerk van uw sauna

Lignum verkoopt speciale onderhoudsproducten die zeer geschikt zijn voor het onderhoud van uw sauna. Vaak is schimmel een grote boosdoener, omdat het in de sauna lekker warm en vochtig is. Daarom is het belangrijk om onderhoudsproducten te gebruiken die de vorming van schimmel tegengaan en daarnaast desinfecteren. Zoals Supi Sauna Finish, deze houtcoating heeft een schimmelwerend component en is bedoeld voor de houten wanden en plafonds in de sauna. Dit product kan op kleur gemaakt worden, creer op deze manier bijvoorbeeld uw eigen smoke-sauna!

Onderhoud en hygiene is belangrijk in de sauna. Maak regelmatig schoon met Supi Sauna Reiniger. Ook adviseren wij om een beschermende olie op de saunabanken aan te brengen. Supi Sauna Bankbescherming stoot vuil en vocht af.

 tikkurila-verf