Water in de hottub

Wanneer u de hottub gaat vullen gebeurt dat meestal met schoon leidingwater. Bent u in het bezit van schoon grondwater dan kunt dat uiteraard gebruiken.

Wij adviseren het water in een hottub regelmatig te verversen. Uw hottub opnieuw vullen met schoon water kost met de huidige waterprijzen circa € 1,- tot € 2,-.

Zonder filter installatie kan het water  enkele keren of 1 tot 2 weken worden gebruikt.

Door de handige afvoer met kraan en aansluiting voor uw tuinslang, kunt u het water van uw hottub afvoeren naar de daarvoor bestemde plaats of het water gemakkelijk hergebruiken om bijvoorbeeld de planten water te geven.De binnenzijde van uw hot tub kunt u reinigen door middel van een borstel  / mop en groene zeep of allesreiniger.

Wilt u uw hottub niet iedere keer verversen? Dan is een zandfilterpomp voor hotttubs een goede optie. Een zandfilterpomp haalt veel vuil uit het water, grassprietjes, huidschilfertjes e.d. Ook gaat het het opwarmen van de hottub sneller doordat het water circuleert. De zandfilterpomp is geschikt voor iedere hottub, dus voor zowel grote hottubs als kleine hot tubs. De zandfilter pomp wordt compleet inclusief aansluitstukken en slangen geleverd, zodat deze eenvoudig op uw hottub is aan te sluiten.

zandfilter met pomp

 

Een zandfilter zal echter niet de bacterien uit het water filteren. Indien  u kiest het water te filteren, en dus wat langer met het water wilt doen zult u er ook iets moeten doen om het water verder zuiver te houden. Chloor en zouten gaan niet samen met aluminium kachel . Wij adviseren daarom het biologisch afbreekbare product Aqua perfect.    

Aqua perfect


De afweging is dus water verversen  uit kosten- en/of  milieu oogpunt  , of  filteren en toevoegen van onderhoudsmiddel (denk aan aanschaf filterinstallatie en onderhoudsmiddel.
water-in-hottub